Griet liep in de zomer van 2019 Elke & Kor tegen het lijf in dierenasiel ARK gelegen op het mooie eiland Kefalonia – Griekenland. Al snel werd duidelijk dat zij dezelfde passie voor asieldieren deelden. Eens thuisgekomen spraken ze af om de koppen bij elkaar te steken… en zo werd VZW DE SNOET in het leven geroepen! Ook Annelies, een collega van Griet, hielp mee met de oprichting van de VZW.

Na een tijdje namen we afscheid van Annelies en later ook van Kor en Elke en vervoegden Laetitia en Jessica ons bestuur! Wij worden ook bijgestaan door enkele vaste vrijwilligers.

We zetten ons in om asielen in binnen- én buitenland te steunen. In het binnenland gebeurt dit meestal onder de vorm van een financiële bijdrage. In het buitenland kozen we er één specifiek dierenasiel uit… uiteraard werd dit de ARK, daar waar Griet en Elke elkaar ontmoet hebben! Er verblijven maar liefst om en bij de 250 honden en 100 poezen! We steunen dit asiel financieel door geld in te zamelen tijdens allerlei events en acties. Maar dat is niet alles! We gaan ook enkele keren per jaar naar daar om letterlijk de handen uit de mouwen te steken. Daarnaast promoten we ook de honden die ter adoptie zijn bij dierenasiel ARK. We staan toekomstige adoptanten bij in het gehele adoptieproces of in hun zoektocht naar een pup in binnen- of buitenland. Op deze manier trachten we te voorkomen dat men door onwetendheid bij een broodfokker terechtkomt.