Wij hebben samen met de Ark enkele honden uitgekozen dewelke een prachtig karakter hebben en dus naar onze mening makkelijk plaatsbaar zijn. De meeste honden kennen echter geen leven buiten het asiel en moeten dus nog veel leren. Zindelijkheid is meestal geen probleem omdat de honden gewend zijn om hun behoeften buiten te doen. Het voelt voor hen dus heel onnatuurlijk aan om dit bijvoorbeeld in huis te doen. De honden zijn het niet gewoon om te wandelen dus ook zulke dingen moeten mogelijks nog aangeleerd worden. Heb je interesse in één van onze honden? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Heb je interesse om een senior te adopteren, geef ons dan een seintje en wij zoeken voor jou de geschikte oldie uit! Zij hebben amper kans op adoptie en verlangen nog meer dan de jonge honden naar een gouden mandje!
Alle honden vertrekken na een bloedtest en nazicht door dierenarts, gesteriliseerd, met paspoort en chip en met de nodige vluchtdocumenten naar België of Nederland. Wij staan enkel in voor de bemiddeling tussen de toekomstige adoptant en de Ark te Griekenland. Alle betalingen gebeuren rechtstreeks aan hen. Zowel de Ark als VZW De Snoet verdienen niets aan een adoptie. Winstbejag is niet aan de orde wanneer je missie eruit bestaat om zoveel mogelijk dieren een nieuwe thuis te bezorgen. Deze visie delen we met Joyce en Marina van de Ark.
Vaak krijgen we de vraag ‘hoeveel kost het om een hond te adopteren?’. Dat is een moeilijke vraag voor ons om een exact antwoord op te geven. Sommige honden werden namelijk al steriel gemaakt door andere organisaties en bijgevolg dienen deze kosten niet meer gedragen te worden. Alle honden vertrekken gesteriliseerd. Velen van hen hebben al nestjes gehad en we willen hen daar in de toekomst van besparen. We zijn eveneens van mening dat er al genoeg honden op de wereld zijn waarvan er nog velen in asielen verblijven. Er zal eveneens een bloedtest worden uitgevoerd op beslissing van de toekomstige adoptant. Er wordt getest op de Mediterraanse ziektes Ehrlichia (tekenziekte) en Leishmania (ziekte door steek zandvlieg). Wij raden deze bloedtest ten zeerste aan aangezien dierenartsen in België niet zoveel ervaring hebben met deze ziektes omdat ze in België van nature niet voorkomen. Voorts moet de hond gechipt worden en krijgt hij een bijhorend paspoort waarin de naam van de nieuwe eigenaar zal staan. Indien je niet zelf je hond gaat halen in Griekenland en deze laat meekomen via VZW De Snoet is er een toestemming van de eigenaar nodig om iemand anders je hond te laten meebrengen zodat er geen problemen ontstaan aan de douane. De handel in honden behoort jammer genoeg naast drugs en wapens tot de grootste maffiapraktijken in Griekenland. De hond dient om te reizen verplicht te worden ingeënt tegen rabiës. Via een vluchtbegeleidingsdocument geef je toestemming aan iemand anders om je hond mee te brengen. Dit document dient geautoriseerd te worden door de gemeente van je woonplaats door middel van een apostillestempel. De vlucht wordt geboekt door de vluchtbegeleider of door VZW De Snoet. Voor het transport per vliegtuig dient er gebruik te worden gemaakt van een transportbench dewelke een IATA-goedkeuring heeft en dus geschikt is voor internationaal dierentransport. VZW De Snoet heeft zelf ook een bench voor grote honden en kan deze meenemen naar Griekenland. Hier dienen echter ook bagagekosten voor betaald te worden. Indien u reeds zelf een bench heeft, kan deze gehuurd worden voor het transport van Griekenland naar België. Aangezien wij meestal gebruik maken van vliegmaatschappij Transavia is de kans bestaan dat de hond in Amsterdam of Eindhoven opgehaald dient te worden.
  • Bloedtest +/- 65 Euro
  • Chip, paspoort en rabiësvaccinatie +/- 100 Euro
  • Castratie reu : +/- 100 Euro
  • Sterilisatie teef : +/- 150 Euro
  • Apostillestempel vluchtbegeleidingsdocument : +/-20 Euro
  • Aankoop bench : grote hond 135 Euro
  • Huur bench : 50 Euro
  • Vlucht : +/- 70 Euro (afhankelijk van de vliegmaatschappij)
Wanneer men een hond wil adopteren wordt er bij reservatie een waarborg van 100 Euro gevraagd dewelke dient te worden overgemaakt aan VZW De Snoet aangezien er zo snel mogelijk een vlucht voor de hond wordt geboekt. Ook de Ark maakt kosten om de hond in orde te stellen. Drie weken voor het afreizen van de hond dienen alle kosten betaald te zijn aan de Ark (bloedtest, chip, paspoort, sterilisatie, aankoop bench) en VZW De Snoet (vlucht, huur bench).

Eens de hond gereserveerd is, kan de adoptie niet meer geannuleerd worden zonder verlies van de waarborg. De kans is reëel dat er in tussentijd reeds kosten werden gemaakt voor de hond en de hond had tijdens de reservatieperiode ook geen andere kans op adoptie omdat deze gereserveerd was. De ingehouden waarborg zal als schenking aan de Ark worden overgemaakt.