Missie

Missie

Adoptiehond Missie is een typische Kokoni

(een Kokoni is een Grieks herdershondje dat afstamt van verschillende bergrassen).

Missie zat samen met een andere adoptiehond in een klein hok omdat ze niet met alle andere honden overweg zou kunnen. Bij haar zat één vriendje waar het wel mee klikte.

Typisch voor een Kokoni is dat ze even de tijd nodig hebben om mensen te leren kennen wat maakte dat wanneer er nieuwe mensen op zoek waren naar een adoptiehond ze zich verstopte en hierdoor weinig kans kreeg om ‘gezien’ te worden. Elke & Kor voelden zich meteen aangesproken om deze ‘schoonheid’ een nieuwe kans te geven.

Missie haar naam is bewust gekozen met ‘ie’ in plaats van ‘y’ omdat het bij het eerste bezoek van onze stichtende bestuursleden Elke & Kor als een missie voelde om het asiel te mogen en kunnen helpen, hetgeen later ook meteen door de ontmoeting met Griet onze voorzitster mogelijk gemaakt werd door het oprichten van onze VZW.

Missie zelf aan het woord:

Piepeloekes hey hey hey….. Ik ben Missie en ben een hyperdepiepje, een echt meisje want ik draag mijn krulstaartje in een zo sierlijk mogelijke boog.

Wanneer ik je de eerste keer ontmoet vind ik het fijn om je even te mogen observeren in plaats van dat je meteen op mijn mooi gekapt hoofdje aait. Als je een koekje bij hebt of je aait even heel voorzichtig onder mijn kin ipv meteen op mijn hoofd ben ik snel je vriendin. Ik ben super slim maar soms doe ik me bewust een beetje dom voor omdat ik gemerkt heb dat ik dan vaker lieve aaitjes en lekkere snoepjes kan lospeuteren.

Ik ben Elke en Kor super dankbaar dat ze mij een huis, een bos, een broer, een vijver en een wilde tuin vol met dieren hebben gegeven om te bewaken. Naast wandelen hou ik ervan om zo hoog mogelijk op mijn ‘troon’ te liggen om alles te observeren. Mijn mensen zeggen me vaak dat ik hun prinsesje ben en ik voel me de koningin van mijn bos.

succesverhaal adoptiehond missie en haar nieuwe vriendjesWanneer we gaan wandelen met alle vriendjes uit de buurt mag ik los lopen en vind ik het de max om net als Speedy Gonzales toertjes op de weide te lopen of rond mijn mensen hun benen te trekken. Racen is mijn hobby, eten is mijn passie, waken is mijn job en knuffels krijgen is waarom ik leef.

Van mijn mensenvrienden heb ik de bijnaam ‘cutie pie’ gekregen, en dat past perfect bij mij  want ik ben lief en lekker, hihi 😉

Likje

Missie