Jess

Jess

Hello allemaal, 

In mei 2022 zag mijn nieuwe baasje mij voor het eerst, alleen wisten we toen nog niet dat ik bij haar en haar vriend thuis ging mogen wonen. Ze was net, zoals veel andere, ‘zot van mij’. Ik ben een mooie en lieve verschijning toch? Net zoals mijn knappe stoere broer Titan, waarmee ik een jaar de ren gedeeld heb.  

In november 2021 werd ik als pup samen met mijn vijf broertjes en zusjes gedumpt aan de ingang van de Ark toen ik amper 6 weken oud was.. Vier van ons vonden snel een nieuwe thuis, helaas bleven Titan en ik achter… 

In augustus 2022 kwam mijn baasje terug. Haar vriend was er ook bij en vond mij de tofste en mooiste hond van heel de Ark. Hij stond erop elke dag mijn ren te kuisen en mij te overladen met knuffels! 

Eens thuis werd er goed nagedacht en mijn baasjes beslisten dat ik naar België mocht komen, joepie!! Ik werd geadopteerd!!! Ik ga mijn broer wel missen, maar hoop dat hij ook snel een fijne thuis vindt! 

Toen ik mijn baasjes op zondag 12/03/23 eindelijk terug zag in Eindhoven, waren we allen super blij! Ik had twee dagen op transport gezeten en was dus ook blij om terug rond te kunnen wandelen! 😉 De aandacht van mijn nieuwe baasjes was een mooie bonus! 

Ze noemen me Jess, ik vind het een leuke naam, mijn oude naam kon ik zelf moeilijk onthouden! Amaranthe, Afroditi..? Dat maakte me niet uit, wanneer er iemand naar mijn ren kwam, kwam ik meteen knuffels vragen, al noemde ze mij ‘snolleke’, alles was goed! 

We reden van Eindhoven naar een park waar ik een asociale Border Collie ontmoette, Cliff, hij werd mijn nieuw huisgenootje! Hij spreekt geen Grieks, maar ik volg hem veel om te kijken wat hij precies doet. Want er is thuis zoveel dat ik niet ken! 

Mijn baasjes zeggen me meermaals per dag dat ik een brave meid ben. Ik ga mooi zitten wanneer de deuren geopend worden, doe mijn plasjes buiten op iets raars groen, gras noemen ze het, akelig hoor, ik was er in het begin een beetje bang van..! Brr!  

Wanneer ik in huis ben leg ik me lekker op de mat aan de zetel. Wanneer ik me verveel kauw ik wat op mijn botje. Maar meestal slaap ik gewoon. Blaffen doe ik enkel wanneer ik de buren in de tuin zie, maar wanneer mijn baasjes me dan geruststellen hou ik er meteen mee op! Ik dacht eerst dat het dieven waren, want ik ken hen nog niet. 

Mijn baasjes noemen me soms wel een ‘kiekendief’. Ik weet niet wat dat is, een ‘kiek’, klinkt om op te eten! Ze zeggen dit wanneer ik iets mee naar de mat neem dat ik in huis op de grond vind, zoals een wc rolletje of een vod die ze laten slingeren. Ik vind het wel fijn om nieuwe dingen te leren kennen en bij me te nemen.  

Op wandeling gedraag ik me ook voorbeeldig! Ik ben zo blij als mijn baasjes mijn harnasje aandoen!! De wandeling duurt nog niet zo lang, maar ik vind het zo fijn om even te snuffelen (ik heb hier ook al ratten geroken!!!).  

Ik rij ook graag mee in de auto! Ik leg me lekker neer en meestal gaan we naar een fijne plek waar iedereen heel lief is, me wil aaien en ik lekker kan snuffelen. Ik krijg dan vaak snoepjes, maar dat lust ik niet zo graag. Zegt mijn smalle lijn niet genoeg? Cliff eet ze dan op wanneer ik ze uitspuug.  

Na een paar weken namen mijn baasjes me mee naar de kapper, brrr dat was akelig…! Ze zeiden dat ik te veel haar verloor in huis, sinds die horrordag bij de kapper hoor ik mijn baasjes dit niet meer zeggen! Als ik blij ben, zijn zij dat ook. De dag nadien namen ze me mee naar de dierenarts. Ik werd aan een hele controle onderworpen en ze vertelden me dat ik er als een brave, gezonde hond uitzag! Ze bekeken ook mijn bloedonderzoeken uit Kefalonië, die waren in het Grieks he!!? Maar gelukkig was alles ok! Ik werd goedgekeurd! 

Ondertussen ben ik heel gelukkig in België bij mijn baasjes en Cliff. Spelen met Cliff durf ik nog niet zo goed, maar verder voel ik me helemaal thuis! Mijn baasjes vertellen me dat ik voor altijd bij hen mag blijven! Ik hoop dat mijn broertje Titan ook zo’n fijne familie vindt!  

Zoeken jullie mee? 

Groetjes, Jess! 

Foto's