Falco

Falco

Hoi allemaal!

Toen mijn baasje mij de eerste keer op de website van “De Snoet” zag, was ze dadelijk verkocht. Alleen kon ik toen nog niet verhuizen, want er was nog een konijntje in het gezin en dat zou een hond als vriend niet aanvaard hebben. 

Toen het konijntje dan naar de dierenhemel was gegaan dacht mijn baasje dat nu de tijd wel rijp was om het toch met mij te proberen. En ja, hoor, zo mocht ik dan eindelijk op reis naar  mijn nieuwe thuis! 

Daar ik wat angstig van aard ben, vond ik het in het begin toch niet zo leuk, al die muren en kamers en een trap… zoiets had ik nog nooit gezien en durfde daar dan ook niet op. Wandelen aan de leiband had ik ook nog nooit gedaan. Gelukkig kwam ik in een geduldig gezin met  twee jongens en een mama terecht, waar ik mij heel langzaam kon aanpassen. Ik kreeg ook een nieuwe naam: Falco. 

In het begin zat ik maar in de hoek en vertrouwde al die vreemde mensen niet. Na een tijdje echter kwam ik al aan de voeten liggen als iedereen voor de tv zat. Daar was ook een lekker zacht tapijt.  

Iedereen was heel  lief voor mij. Ik begon dus mijn wantrouwen achterwege te laten en vond dat ik ook wel eens die gemakkelijke sofa mocht testen, waar men zo gezellig in zit. Dat is tot vandaag mijn plekje, maar ik mag er alleen op als mijn deken er ligt. Nu ga ik ook heel graag wandelen, liefst als ik mag loslopen op de weide of in een bos. Er is zo veel te ontdekken! Ik luister ook al goed naar mijn naam en na een wandeling wacht ik aan de deur tot mijn pootjes worden afgeveegd.  

Alleen heb ik nog wat schrik van zo onbekende dingen als vuilbakken of -zakken die af en toe voor de deur staan, of van plotse geluiden of bewegingen. Met speelgoed kan ik nog niet veel aanvangen. Ook blijf ik liever uit de buurt van andere honden. Daarom ga ik ook niet zo graag in de stad wandelen, dat is me wat te druk met al die auto`s, fietsen en mensen. Maar misschien went dat ook nog.  

Ik ben een aanhankelijke, vrolijke hond geworden. Ik blijf het liefst dicht bij mijn baasjes en waak heel goed over hen, maar ik kan ook een hele tijd alleen zijn. Ik ben zo blij dat ik nu een warme thuis heb!