Aristos

Aristos

Lieve mensen,  

Ik ben Aristos. Maar liefst negen jaar heb ik in ARK gezeten. Ik kwam samen met mijn zus Souzanna in ARK terecht. Reeds van in het bezit werden we van elkaar gescheiden omdat we niet steriel waren. Mijn lieve zus vond na 7 jaar een thuis bij Griet. Jullie kennen mijn zus ongetwijfeld als ‘Sue’.  

Tussen mijn foto’s vinden jullie ook enkele ‘jeugdfoto’s’ van toen Sue en ik pas in de ARK toekwamen. Deze zijn destijds gemaakt door vrijwilligster Melissa.  

Toen Griet enige tijd later van Marina hoorde dat Sue ook nog een broertje had, kwam ze meteen kijken aan mijn ren. Ze werd instant verliefd op mij omdat ze zag dat ik letterlijk een kopie was van Sue. Alleen was ik lichter van kleur en verkeerde ik niet in een al te beste gezondheidstoestand. Ik hoeste en mankte erg en had veel last van overgewicht. Toen ze mij kwam knuffelen bloeide ik helemaal open. Joyce en Marina wisten wel dat ik lief was maar omdat ik oud en rustig was bleef ik vaak onopgemerkt bij andere vrijwilligers. Elk moment dat Griet aan mijn ren kwam was ik zo blij. Ik kon mijn blijdschap niet verbergen en wist ook dat ze enkel voor mij kwam en dat ik van haar dikke knuffels kreeg. In de zomer van 2021 vertelde ze me dat ze mij wou adopteren. Ik moest nog enkele maanden volhouden en dan zou ze mij komen ophalen met een bestelwagen.  

Eind oktober was het dan zover. Ik mocht mee op een spannende reis naar het verre België. Na een lange reis van drie dagen kwamen we eindelijk aan. In mijn nieuwe huisje stond er een zachte mand klaar. Even later kwam ook tante Ties langs en ontmoette ik voor het eerst mijn zus die tijdens de reis van mijn baasje bij tante Ties mocht blijven.  

De ontmoeting verliep zonder problemen. We herkenden elkaar niet meer maar er heeste wel een rust tussen ons. We vonden het oké om samen een groot kussen te delen of af en toe eens samen in een veel te kleine mand te gaan liggen.  

Enkele dagen later kwam tante Ties terug om te helpen om me een lekkere douche te geven. Hier heb ik zo van genoten. Mijn verleden werd letterlijk van me afgespoeld. Na de douche bleek dat ik niet lichtbruin maar beige van kleur was. Ik voelde me een totaal andere hond. 

Ik hield niet van spelen maar wel van slapen op mijn lekker warme kussen, veel knuffels krijgen en lekker eten. Met de auto meegaan vond ik niet zo leuk.  

Twee maanden later op oudejaarsavond mocht ik mee naar een kampvuur. Ik genoot van de warmte en van de lekkere hotdogs. De dag nadien merkte mijn baasje op dat ik geen kaka kon doen. Ook de dag nadien lukte dit niet. Een lavement en laxeermiddel werkten niet. Verder onderzoek wees uit dat ik een grote tumor had in mijn bekkenholte. Deze was te groot om te verwijderen. Ze hebben nog geprobeerd een darmspoeling te doen maar ook dit mocht niet baten. Het lukte niet om kaka te doen en ik had al dagen buikpijn. Aangezien de tumor niet verwijderd kon worden kwam de dokter thuis langs. Ik kreeg een spuitje waardoor ik geen pijn meer moest lijden. Ik ben vredig ingeslapen thuis in het bijzijn van mijn baasje en mijn zus. Dit was de plaats waar ik het liefste was.  

Vanaf nu waak ik vanuit de hondenhemel over mijn flinke zus en kijk ik toe hoe mijn baasje haar uiterste best doet om ook voor andere honden uit ARK zo’n fantastische thuis te zoeken zoals ik zelf heb gehad.  

Dikke poot,  

Aristos